SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Nynäshamns IF Hockey Club
Team Flickor

Team F-16 2022/23
Foto: EsbjörnLunggren

Välkomna till Nynäshamns hockeys F16 lag!

 

Vi är en breddverksamhet som jobbar med att utbilda tjejerna, på och vid sidan av isen, till skickliga hockeyspelare, goda kamrater och självtänkande individer. 

Vi spelar vår andra säsong 2022/2023 i F16 serien. 

Tränarna är utbildade av svenska hockeyförbundet. Vi lägger mycket tid på att träna skridskoåkning som är grunden i att spela hockey

Är du tjej och sugen på att prova på hockey? 

Vi är ett glatt gäng som vuxit sig stort under några säsonger. 

Hos oss får du lära dig åka skridskor och grunderna i hockeyspel likväl som lite mer avancerad ishockey. 

Ta kontakt med vår lagledare Therese om du vill komma och träna och spela med oss.

 
 
Referat: Göta Traneberg IK - Nynäshamns IF HC
Seger i seriefinalen!
2022-03-21 20:58

Under söndagen spelade Nynäshockeys F16 lag match mot Göta Traneberg IK i HCL Arena. En match där vinnaren av matchen även skulle bli seriesegrare. 

Peter Andersson, huvudtränare, säger så här om matchen: 

"Det kändes redan när vi kom till arenan att det var lite nervöst och spelare som åker hem tidigare från fjällen för att vara med på sista matchen. 

Bra fokus på uppvärmning utomhus, lite sämre på isuppvärmning. 
Matchen börjar och vi sätter bra press på dem. Första perioden är helt klar vår. De har några farliga skott som Fidde i kassen räddar.
Andra perioden bjuder inte på något skönspel från något av lagen. 
Vi byter lite chanser men tillslut lyckas vi pressa in en puck och den räckte för att vinna matchen. 
Riktig tv-puck glädje bland både spelare och ledare efter slutsignalen. 
Som vi har spelat och utvecklas i år och framförallt efter jul så ser jag verkligen fram mot nästa säsong."
Stort grattis till alla spelare och ledare!
 
Zonspel Hässelby Kälvesta 7 dec
2019-12-08 12:32

Lördagens matcher i Hässelby Kävlesta var igen en uppvisning av tjejerna hur hockey skal spelas, 3 matcher 3 vinster. Det var en uppvisning av bra passningsspel blandat med singel prestasjoner som blev receptet för vinst. Det var fantastisk att se alla tjejerna to plats på isen och kämpade på alla puckar.

 

Första matchen mot Tyresö Hanvikens SK var en jämn match och det tog lite tid innan tjejerna fick igång spelet. När det hittade passningsspelet gick det bättre och vinsten var säkrad.

 

Andra matchen mot Hässelby Kälvesta startade lugnt och med full kontroll av tjejerna.

Halvvägs i matchen ändrade det sig när tjejerna vågade göra lite singel prestasjoner och passningsspelet öppnade nya möjligheter. Resultatet blev dubbelsiffrigt i vår favör.

 

I sista matchen hade tjejerna full kontroll från första nedsläppet och kontrollerade in en säker säger igen.

 

Fantastisk roligt att se dessa unga tjejer har kommit till denna nivå i hockey, värkar som vi måste ge de lite högre utmaningar att prova sig mot.

 

Fler bilder finns på bildgalleri 

Zoonspel hemma 10 november
2019-11-11 08:11

Söndagen 10 november var det dags för första hemma matchen i denna säsongen och vilken dag det blev. Vi hade Haninge och Vallentuna på besök samt att vi satte ihop et extra lag, 4 tjejer från Haninge och 3 från oss samt en inlånad målvakt. Detta gjorde att vi kunde spela 3 matcher och tjejerna fick mycket istid.

 Vi vill passa på att tacka Vilda, Naemi och Engla som ställde upp för laget och gick med i extra laget så alla kunde spela 3 matcher, stor eloge till är tjejer!

NIF tjejerna visade igen att de är i en egen klass, sällan har man sett ett lag var hockeyglädjen och ivern har varit så tydlig under matchen. Alla kämpade på varje puck, passningsspel som tre kronor skulle vara stolta över, skott statistik ut av en annan värd samt 2 siffrigt i kassen.

Vi skickar ett stort tack till tjejerna, fantastiskt spel och fantastisk inställning från alla gjorde söndagen till en hockeyupplevelse utom det vanlige, Tusen tack tjejer.     

Zonspel i Värmdö
2019-10-20 21:55
Vilka fantastiska tjejer vi har i laget!
Under zonspelet i Värmdö i dag mötte vi bara 2 lag så det blev bara 2 matcher men vilka matcher det blev. Första matchen var mot Värmdö som innan matchen informerat om att de hade med många som var på sin första riktiga mach även 12or med dispens. Våra tjejer spelade riktigt bra hockey med fantastisk passningsspel och samtidigt tog det lite lugnt med de minsta spelarna i Värmdö.  Tjejerna hade full kontroll under hela matchen och et fantastisk försvarsspel som resulterade i 2 skott på Fifi.
 
Andra matchen mot Göta Traneberg var en helt annan saga. GT hade et lag som var tuffare och de visade att de ville föra matchen men det var inget våra tjejer var med på. Måste säga att jag är stolt av att leda dessa tjejer, de tog klivet upp två nivåer och visade GT att Nynäs tjejer muckar man inte med. GTs tuffa spel mötte tjejerna med ännu tuffare spel som till slut lede till att Fifi bara fick totalt 5 skott mot sig i en match vi dominerade. 

Härligt spel tjejer.
Geir 
  
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Ishockeysektionen, 24/01 20:11 
Ishockeysektionen, 10/08 12:30 
Ishockeysektionen, 11/12 08:53 
Ishockeysektionen, 11/11 17:27 
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer