Skön seger mot Tumba
2020-10-19 15:54
En stark laginsats bådade vägen för säsongens första vinst! Extra roligt är att Billy Sjödin och Felix Eriksson fick göra sina första A-lagsmål

📇Matchreferat📇

I första perioden började Tumba klart bäst och man väntade på när första bortamålet skulle komma. Även om Tumba var klart bättre skapade Nynäs en hel del riktigt bra chanser framförallt genom kedjan med Felix Andersson, Billy Sjödin och Gautier Alvau men ställningen var fortfarande 0-0 inför period 2.

Matchen är helt jämn i början av perioden när Nynäs tar ledningen genom Billy Sjödin som gör sitt första A-lagsmål. Tumba kvitterar till 1-1 redan i nästa byte men efter 11 minuter tar Nynäs åter ledningen genom Amadeus Carlsson. Bara 11 sekunder efter målet bryter Alex Byhlin ett uppspel och stänker upp 3-1 i nättaket. Sen drar Tumba på sig en 5-minuters utvisning och strax efter det ytterligare en tvåa, under den tiden passar Nynäs på att göra 2 mål genom Anton Frölin och Magnus Ahrtursson och ställningen är 5-1. Nynäs släpper onödigt in 5-2 efter 19.39 genom slarv i försvarszon innan vi går till periodvila.

Period 3 börjar med att Nynäs redan efter 30 sek har två man i utvisningsbåset, Tumba utnyttjar detta och gör 5-3. När Nynäs blivit fulltaligt gör bortalaget också 5-4 och då blev det lite darr på läktarna i Folkets Hall. Men Nynäs kommer tillbaks och Gautier Alvau gör 6-4 följt av Wallier som gör 7-4. När sedan Felix Eriksson sätter 8-4 är vinsten klar.

Matchen slutar tillslut 8-5 och det är riktigt skönt att ta med sig 3 poäng då det är 10 dagar till nästa match när Haninge står för motståndet.