Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nynäshamns IF Hockey Club
Team Flickor C

Team Flickor 2019/20
Foto: EsbjörnLunggren
Välkomna till Team Flickor!
Team Flickor blev bildat till 2018/ 19 serien  och anmält till seriespel i  serie B för första gång. Det var första flicklaget i NHCs historia och hade en fantastisk serie var alla utvecklade sina färdigheter med och utan puck.
Vi är i dag  12 spelare och 5 aktiva ledare och vi är anmälda till Flickor C serien 2019/ 20. Vi har alltid rum för fler tjejer som älskar hockey och alla är rätt så ivriga på att komma igång med säsongen.

Zoonspel hemma 10 november
2019-11-11 08:11

Söndagen 10 november var det dags för första hemma matchen i denna säsongen och vilken dag det blev. Vi hade Haninge och Vallentuna på besök samt att vi satte ihop et extra lag, 4 tjejer från Haninge och 3 från oss samt en inlånad målvakt. Detta gjorde att vi kunde spela 3 matcher och tjejerna fick mycket istid.

 Vi vill passa på att tacka Vilda, Naemi och Engla som ställde upp för laget och gick med i extra laget så alla kunde spela 3 matcher, stor eloge till är tjejer!

NIF tjejerna visade igen att de är i en egen klass, sällan har man sett ett lag var hockeyglädjen och ivern har varit så tydlig under matchen. Alla kämpade på varje puck, passningsspel som tre kronor skulle vara stolta över, skott statistik ut av en annan värd samt 2 siffrigt i kassen.

Vi skickar ett stort tack till tjejerna, fantastiskt spel och fantastisk inställning från alla gjorde söndagen till en hockeyupplevelse utom det vanlige, Tusen tack tjejer.     

Föräldramöte Lördag 9 november
2019-11-11 07:22

Under lördagens träning hade vi föräldramöte var vi skulle diskutera följande:   

  • Ny lagledare
  • Äldre tjejer i laget
  • Nya spelare i laget
  • Eventuellt

Efter 3 år har jag bestämt mig för att inte vara lagledare för tjejerna efter denna säsongen. Jag kommer fortfarande vara med runt laget men i andra sammanhang. Tanken med att gå ut så här tidigt var att om vi får en ny lagledare redan nu kan vi ha en mjuk övergång var vi är 2 om jobbet ut säsongen.
Sandra Rydin, Agnes mamma, har tagit på sig uppdraget och kommer ta över stafettpinnen efter säsongen. Vi kommer jobba ihop genom 19/20 säsongen och jag hoppas alla är med och önskar Sandra välkommen!

Vi har några tjejer som redan är överåriga, 3 födda 08 och en 07, som vi har dispens för denna säsong men lite osäkert vad som händer nästa säsong var de då blir 2 och 3 år över gränsen. Vi kommer jobba med olika lösningar under vintern för att se om vi kan hitta en lösning. Följande kan vara en potentiell lösning:

  • Tillökning av nya tjejer i samma ålder så vi kan starta et flickor B lag
  • Paraply lag med andra föreningar med samma problem 
  • Integrera tjejerna i grabblagen i samma ålder

För att vi skal kunna ha et rent tjejlag måste vi ha en viss tillgång av nya tjejer varje år. Vi borde ha 6-8 nya spelare varje år för att säkra framtiden för laget men det är nog en för stor utmaning. Vi har 6 tjejer i HS i år men det är tyvärr tjejer föda 13 och 14 var vi behöver fler 11 och 12.
Vi måste jobba med detta i vinter för att se hur vi kan få fler tjejer att vilja spela hockey. Vi kommer behöva stöd från är alla för att få till detta och återkommer med mer info.


Under eventuellt blev följande diskuterat:

  • Uppvärmning innan träning. 
    Sandra och Janet kommer ta fram et upplägg för tjejerna att följa för att få till en bra uppvärmning innan träningen, som de kan göra på egenhand. Onsdagar kommer det vara frivilligt men på lördagar kommer det vara obligatorisk.

Tack till alla som var med, vi kommer kalla till et nytt möte efter julledigheten. 

Zonspel i Värmdö
2019-10-20 21:55
Vilka fantastiska tjejer vi har i laget!
Under zonspelet i Värmdö i dag mötte vi bara 2 lag så det blev bara 2 matcher men vilka matcher det blev. Första matchen var mot Värmdö som innan matchen informerat om att de hade med många som var på sin första riktiga mach även 12or med dispens. Våra tjejer spelade riktigt bra hockey med fantastisk passningsspel och samtidigt tog det lite lugnt med de minsta spelarna i Värmdö.  Tjejerna hade full kontroll under hela matchen och et fantastisk försvarsspel som resulterade i 2 skott på Fifi.
 
Andra matchen mot Göta Traneberg var en helt annan saga. GT hade et lag som var tuffare och de visade att de ville föra matchen men det var inget våra tjejer var med på. Måste säga att jag är stolt av att leda dessa tjejer, de tog klivet upp två nivåer och visade GT att Nynäs tjejer muckar man inte med. GTs tuffa spel mötte tjejerna med ännu tuffare spel som till slut lede till att Fifi bara fick totalt 5 skott mot sig i en match vi dominerade. 

Härligt spel tjejer.
Geir 
  
Färgfemman Bingolotto
2019-10-20 21:34
Nu har tjejerna fått med sig årets föreningsförsäljning hem, Färgfemmans Bingolotto.
Alla har fått 4 lotter till 100.- styck som måste vara sålda och inbetalda till mig på swish (0732305057) innan 29 November.

Geir
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Ishockeysektionen, 19/11 07:43 
Ishockeysektionen, 17/11 21:16 
Ishockeysektionen, 09/11 16:10 
Ishockeysektionen, 15/10 14:09 
Ishockeysektionen, 01/10 09:12 
Nyheter från föreningen
 

Följ oss

Huvud Sponsorer
Sponsorer
Samarbetspartners