SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Nynäshamns IF Hockey Club
Hemmaplansmodellen.

Nynäshamns IF Hockey Club jobbar med hemmaplansmodellen

Så vad är Hemmaplansmodellen och varför skall vi lägga vi ned arbete på detta?

Det handlar om nutiden och framtiden! För att även i framtiden kunna vara kommunens starkaste varumärke inom idrott, en förening med framåtriktat driv. Ja då måste vi tillsammans säkerställa att vi dels håller oss uppdaterade mot såväl normer, lagstiftning och såklart allmänt tyckande. Detta arbete är ett led i denna ambition.

Klubben har nu fattat beslut att tillsammans med Stockholms Ishockeyförbund och SISU genomgå en process som syftar till att lyfta en rad pusselbitar i och omkring vår fina förening. Detta så att det som förälder skall kunna ha insikt och vara delaktig i verksamheten i större omfattning, att våra sponsorer runt om i kommunen tydligt kan se och förstå våra värderingar. Att ledare som på ideell basis får det stöd och dem uppskattning som man förtjänar.

Hemmaplansmodellen bygger på dessa fyra Principer:

  • Sätt människan i fokus
  • Ge alla chansen att utvecklas
  • Anpassa träning och match efter målgrupp
  • Bedriv en allsidig träning

För föreningen betyder det att vi ser på alla delar av vår verksamhet som; träning på is, match på is, båset, omklädningsrum, hallen, kafeterian etcetera, Vi tittar på var är vi i dag, var vill vi vara i framtiden och hur kommer vi dit. Såklart är det viktigt att hela föreningen är med och ger feedback på detta så våran förening blir en fantastisk ställa att vara på för barnen i kommande år.

 

För att läsa mer om vad Hemmaplansmodellen innebär för föreningen rekommenderar vi att gå in på hemmplansmodellens hemsida, följ länkarna, och ta del av informationen för FöreningenTränare och Förälder.

 

Om du har frågor om hemmaplanmodellen, föreningen eller känner att Ni gärna vill bidraga till att ta föreningen till en ny nivå ta gärna kontakt med Geir Lærum, utveckling och utbildnings ansvarig.   

Tillsammans kan vi förbättra trivseln.
2022-12-14 21:27

Hej, 

 

Äntligen fick vi ta nya bilder! Det var en härlig stämning i hallen när alla samlades och vi hoppas på många fina bilder som vi kan hänga upp.  Tillsammans kan vi säkert komma på flera roliga aktiviter framöver. Har ni förslag så hör gärna av er. 

 

Som ni kanske har läst så har vi som förening startat ett 2 års projekt som handlar om att implementera ”hemmaplansmodellen”. Vi är 7 aktiva medlemmar som jobbar med det, men syftet är att alla ska vara engagerade genom denna resan. För som Rickard skrev i sitt brev så är föreningen oss alla. 

 

För att göra förbättringar behöver vi förstå nuläget, och då behöver vi er hjälp. Vi har gjort en enkät som tar någon minut att svara. Och vi vill verkligen få med oss allas perspektiv både från Ishockey och Konståkning… barnen, ungdomar och vuxna…. spelare, åkare, tränare, ledare, materialare och föräldrar.

Hjälp gärna de minsta barnen att svara 😉 och det är anonymt såklart. Här är länken till enkäten och svara gärna innan 23 Dec. 

https://forms.gle/P6GBfNzQk7CUnwiS7

 

Nästa steg blir att samla era synpunkter, göra en åtgärdslista och sedan kommer genomförandet för att öka trivseln i vår ishall och förening.

 

Imorgon den 15 dec har vi ett möte med kommunen där vi redan nu ska gå igenom önskemål vi har på förbättringar, och vi har redan en lång lista som tex förråd, omklädningsrum och renlighet och allas önskemål om att ishallen ska vara öppet längre,  rykten säger dock att nya förråd under läktaren snart kan bli en verklighet 😉

 

Hoppas vi ses på A-lagets hemmamatch som är nu på Fredag 16 Dec kl 19.00 där även Konståknings grupperna svart och grå kommer bjuda på en julshow i pausen.

Alla blir starkare när man har en hejarklack! 

 

Bästa hälsningar, 

Aline Varre

Tf Ordförande 

 

Hemmaplansmodell gruppen är 

Geir Laerum - Projektledare

Rickard Andersson 

Aline Varre 

Björn Ferber

Jennifer Hjelmskog

Anthony Fitzgerald 

Henrik Vikström

 
Hemmaplans modellen –  Vad är det & varför lägger vi ner detta arbete?
2022-12-11 08:21

Hej på Er kära spelare/ledare/föräldrar/medansvariga!

 

Rickard Andersson heter jag och vissa av er känner igen mig från arbetet med hockeyskolan som jag varit ansvarig för några år. Jag har verkat i klubben från det jag startade min hockeyresa 1978 nere på Estö IP, till att idag på olika sätt försöka bidra och ge tillbaka till min förening.

 

Vad består Nynäshamns IF Hockeyklubb av? Det enkla svaret är sina medlemmar! Föreningen finns till för att Ni vill att den skall finnas, det är Er klubb och Ert/vårt gemensamma ansvar att försöka bedriva en verksamhet som är i linje med Era förväntningar/önskemål.

På förekommen anledning – låt mig klargöra ett par saker: Era tränare och ledare i lagen är EJ avlönade, de kämpar och sliter allt de kan för att göra en så bra träning/matchsituation för Era barn som bara möjligt. Nej, Styrelsen är inte heller avlönad – lika ideellt arbete som tränarna och ledarna i laget, men en annan roll i föreningen.

Så vems ansvar är då Nynäshamns IF Hockeyklubb undrar Ni? Då klubben består av sina medlemmar så är det Ni som både är dess viktigaste partner/medansvariga. Det är givetvis Ni som har det yttersta ansvaret för Er klubb! Det är till syvende och sist Ni som avgör om det blir succé eller inte.

Så vad är Hemmaplansmodellen och varför lägger jag och andra ner detta arbete?

Det handlar om nutiden och framtiden! För att även i framtiden kunna vara kommunens starkaste varumärke inom idrott, en förening med framåtriktat driv. Ja då måste vi tillsammans säkerställa att vi dels håller oss uppdaterade mot såväl normer, lagstiftning och såklart allmänt tyckande. Detta arbete är ett led i denna ambition.

 

Klubben har nu fattat beslut att tillsammans med Stockholms Ishockeyförbund och SISU genomgå en process som syftar till att lyfta en rad pusselbitar i och omkring vår fina förening. Detta så att det som förälder skall kunna ha insikt och vara delaktig i verksamheten i större omfattning, att våra sponsorer runt om i kommunen tydligt kan se och förstå våra värderingar. Att ledare som på ideell basis får det stöd och dem uppskattning som man förtjänar

Från klubbens sida så behöver vi ERA åsikter och önskemål kring en rad områden.

 

Vi kommer inom kort att skicka ut ett digitalt frågeformulär där vi behöver Er input kring vår fina klubb, detta för att vi gemensamt skall kunna skapa oss en bild av nuläge, samt sätta målbilden för vart vi skall!

Men information finns här:

https://hemmaplansmodellen.se/

Eller på Klubbens hemsida.

 

Med vänlig hälsning

 

Rickard Andersson för Er och Nynäs hockey

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer