SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Nynäshamns IF Konståkning
Konståkning

Välkommen till Nynäshamns Konståkning
Nynäshamns Konståkning är en egen sektion inom Nynäshamns IF HC. Här på hemsidan hittar du mer information om vår verksamhet.
Eftersäsong
2021-04-04 10:06

Nu har vi gått in i april månad och eftersäsongen har smugit igång med is/fys för några av våra grupper i torsdags. Kallelser till träningar för hela april har gått ut till samtliga grupper. Alla grupper har fått mindre is än under huvudsäsongen eftersom vi inte har lika många timmar is i april. Några grupper har även ändrade träningsdagar eftersom ishallen har begränade öppettider och flera av de dagar vi brukar ha is är ishallen helt stängd. Baletten startar söndag den 4/4 i Viahallen för alla tävlingsåkare (långt hår ska vara uppsatt och det går bra att dansa barfota eller i strumpor). Kom ihåg stanna hemma vid minsta symptom, håll avstånd och tvätta händerna ofta.

 

Trevlig påsk!

Information om träningar i april och maj
2021-03-21 13:35

Nu är det klart med kommunen att ishallen kommer hålla öppet även under april månad men med begränsade öppettider. Normalt sätt så stänger Folketshall den sista mars och vi brukar ha eftersäsong för de som önskar delta i någon ishall i Haninge kommun till en extra kostnad. Vi är väldigt glada för att kunna erbjuda isträning och fys i april till alla våra konståkningsgrupper (utom Skridsksskolan som har avslutning den 27/3). Eftersäsongen ingår i år i deltagaravgifterna för säsongen 2020-21 eftersom det pga Covid-19 och de rådande restriktionerna varit färre träningstillfällen än vanligt. De kommer även bli balett för de grupper där det skulle ingått i huvudsäsongen (Lila, Turkos, Röd, Rosa och Svart). Vi håller just nu på och planerar för fullt och vi återkommer med mer information samt schema inom kort. Det vi vet är att vi kommer ha färre istimmar i april än under huvudsäsongen och det kommer bli lite ändringar på dagar och tider eftersom ishallen har stängt på fredagar och söndagar samt kortare öppetider de övriga dagarna. Det kommer även vara fys för samtliga grupper i maj månad.

Nya restriktioner
2021-02-08 20:25
Från och med v.6 får även äldre ungdomar födda 2002 och senare börja träna is inomhus igen. Välkomna tillbaka! Det är även nya restriktioner angående max antalet besökare i ishallen. Det har höjts till 50 personer istället för 25. Men det är fortfarande bara åkare och tränare/ledare som får vistas i ishallen, inga föräldrar, syskon eller kompisar. De nya restriktionerna gör att vi kan lägga ett istidsschema utan 20 minuters paus mellan ispassen. För att kunna bedriva träning så smittsäkert som möjligt kommer ingången närmast Kvarnängshallen öppnas upp. Läktaren kommer delas i två delar (max 25 åkare på varje del). Den träningsgrupp som använder läktardelen närmast idrottshallen för ombyte använder rinkporten i södra delen av ishallen för att beträda och lämna isen. Den träningsgrupp som byter om på läktaren närmast omklädningsrummen använder rinkporten i norra delen (den vanliga) för att gå av och på isen. När man kommer till ishallen behöver man således ha koll på vilken ingång man ska använda för dagen. På kallelserna i Sportadmin står det vilken ingång som gäller för respektive grupp, ingång närmast idrottsalen (nödutgången) eller ingång vid cafeterian (övre entrén). Omklädningsrummen och cafeterian är fortsatt stängda. I övrigt gäller tidigare rekommendationer: hålla avstånd, tvätta händerna, inte dela vattenflaska och stanna hemma om man är sjuk.
Uppdaterade föreskrifter under pågående pandemi
2021-01-24 18:23


 

Nedan finns riktlinjer som gäller för all verksamhet i föreningens regi tills annat kommuniceras. 

Anpassade istidsscheman med tillräckligt glest mellan träningar för att följa 25-gränsen. 

  

Andra exempel på vad vi behöver beakta: 

 • Försök komma så ombytta som möjligt 
 • Inträde till ishallen sker max 10 min innan träningens start. 
 • Tvål, handsprit, pappershanddukar, utökad städning osv – påminn barnen om handtvätt och hygien 
 • Endast aktiva och ledare i ishallen 
 • Behöver ditt barn hjälp med tex. knytning av skridskor sker detta utomhus, och genom att hålla avstånd till andra. 
 • Egna vattenflaskor/handdukar är ett måste – inga gemensamma 
 • Öka avstånden vid samlingar på isen 

      

Hur undviker vi trängsel vid in/utpassering i hallen och på isen? 

 • Nedre ingången används för aktiva och ledare som ska påbörja en träning. 
 • Efter träning så sker utgång via utgången på övre plan. 
 • Uppvärmning sker utomhus 
 • Skyltar i och i anslutning till anläggningen finns uppsatta av kommunen. Säkerställ att du följer de rekommendationer som dessa anger.  
 • Fler än 25 personer är inte tillåtet samtidigt. Tänk också på att 25 är maxgränsen, dvs tänk igenom hur vi kan anpassa verksamheten utifrån en säkerhetsbedömning i första hand, inte utifrån maxgränsen.  

  

Givetvis behöver alla deltagare såväl tränare, ledare som spelare också vara helt symptomfria. Använd och informera om självskattningen som ni hittar via länken. 

  

Läs igenom informationen i länken och använd också riskbedömningsverktyget som ni hittar via länken: 

  

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/verksamheter/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/ 

  

Konståkningsförbundets riktlinjer: 

  

https://www.svenskkonstakning.se/InformationomcoronavirusCovid-19/#sve.konstakning 


Nyheter från våra grupper
Konståkningsskolan, 04/09 11:16 
Nyheter från föreningen
 

Följ oss

Huvud Sponsorer
Sponsorer
Samarbetspartners