SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Nynäshamns IF Hockey Club

Välkommen till Nynäshamns IF Hockey Club!

Nynäshamns IF grundades den 4 februari 1917. 

Ishockey spelades i föreningen redan säsongen 1944/45 och en egen sektion fick ishockeyn till säsongen 1945/46. Den 1 januari 1989 ombildas NIF till en alliansförening och de olika sektionerna inom NIF bildar egna föreningar. Det är då vi lägger till "Hockey Club" i namnet och blir Nynäshamns IF Hockey Club.

Vi är i dag den enda hockey och konståknings förening i Nynäshamns kommun med över 400 medlemmar. 

 

För oss handlar idrott om en balans mellan lekfullhet, glädje, utveckling och prestation, om positiva upplevelser i alla sammanhang.

 

Nynäshamns IF Hockey Club:s verksamhet bygger på engagerade ledare, föräldrar, spelare och medlemmar vars delaktighet grundas i kamratskap och idrottsglädje!


Vill du börja spela i Nynäshamns IF Hockey Club - klicka här!
Digital kurs; coachande föreldraskap på teams.
2024-02-22 14:26

RF-SISU och Kim Rehnfeldt bjuder in till digital föreläsning om coachande föreldraskap Onsdag 28 februari kl 18: 00 till 20:00

 

"Det coachande föräldraskapet handlar om att släppa taget lagom mycket för att barnen ska få prova själva och inse att de själva kan. På så sätt kan de finna glädje och utvecklas på ett bra sätt. Men visste du att det varje dag finns barn som slutar att idrotta på grund av vuxnas beteende runt deras träningar och matcher? Ofta upplever inte föräldrarna att de pressar sina barn för hårt, men vart femte barn känner negativ press från föräldrar, tränare och andra vuxna.

Vi kommer bland annat att prata om:

• Vad innebär ett coachande förhållningssätt 
• Talangutveckling eller talangavveckling
• Vikten av motivation och självkänsla
• En trygg miljö för optimal utveckling

Det coachande föräldraskapet handlar också om mer än bara din roll som idrottsförälder och förhoppningsvis får du inspiration för föräldraskapet i stort."


Följ länken till IdrotOnline för att anmäla dig till kursen:
Anmälan 

Stötta A-lagets playoff resa
2024-02-20 14:25

Vilken säsong vi har haft! Efter en trevande start har laget fått ihop ett fint spel som har tagit oss till playoff och chansen till avancemang till Hockeytvåan

Att delta i playoff innebär ökade kostnader för vår klubb, därför bjuder vi nu in till en gemensam insamling som syftar till att stötta Nynäs Hockey i spelet om avancemang. Vårt mål är att samla in 20.000 kr som går oavkortat till vårt A lag.

Var med och gör skillnad tillsammans med klubben, supportrar och eldsjälar!

  • Stötta insamlingen med ett bidrag! (du kan delta som privatperson eller företag)
  • Dela insamlingen i era dina sociala medier för större spridning!
  • Följ insamlingen genom att få uppdateringar via mail!

Vi ses i Folkets hall!

 

Till insamlingen https://www.targetaid.com/m/7555804959

Säsongens första playoff match!!
2024-02-19 18:11

Här beskriver A-lagets huvudtränare Micke Carlsson om deras resa denna säsong och hur Tisdag är deras första Playoff Match!! Kom och stötta A-laget Som spelar hemma Tisdag 20 februari kl 19.30 i Folketshall, Nynäshamn. 

------
  Jag kom in sent i förberedelserna kring laget och i ärlighetens namn så har jag inget med att göra vilka spelare som är. Jag är grymt imponerad av det råmaterial som man fått fram genom hårt jobb av några få ledare och spelare som hjälpt till att påverka spelare att vara delaktig i årets ”resa”.


Fas ett var försäsongen och det var väl katastrofal, en träningsmatch och en inställd match för att vi inte fick ihop lag.

Fas två seriespel i grundserien vilket innebar en massa träningsmatcher.

Fas tre fortsättningstrean, en serie där alla positioner i tabellen innebär någon form av fortsättning.

Fas fyra är olika slutspelsmatcher för att kunna tas sig till Div 2. Där inleder vi nu tisdagen den 20 februari mot Sala i en serie bäst av 3, så kallad Play off 1. Sen kommer Play off 2 för vinnaren för att senare belöna vinnaren att delta i en kvalserie till Hockeytvåan.
Ovanstående text är om man vill likna det med ett staket längs med en väg. Man håller sig inom dess gränser.

Vår resa för att utvecklas har så här lång varit väldigt inspirerande. Alla lag har sina utmaningar som man står inför över en hel säsong oavsett ålder, serietillhörighet eller kvalitén hos individerna. Men det är en ledares skyldighet att ta fram det bästa ur varje grupp!!
- Enkelt eller hur?


Idrott är härligt och man får alltid nya chanser och ibland behövs det. Tänker på skidskyttelandslaget prestationer kontra allas förväntningar….

Men man kommer ingenstans utan glädje och glädje förknippas oftast med vinster. Vinner du så skiner solen oftast till man förlorar kan saker komma upp till ytan i en grupp. Ens egna agenda går före lagets. Något som är oerhört svårt i olika grupper att dela med sig av ”glansens” utrymme. Man kommenterar vad andra gör, gärna när de inte hör. Vi har varit där och alla lag kommer dit, tyvärr.


I vår ”resa” så har gruppens individer tillsammans jobbat bort dessa ting som skaver i en grupp. Idag så (upplever jag) gör alla sin arbetsinsats för att skapa ”hjältar” i varje match.  
Vi behöver prestera över 60 minuters spel på ett sätt som gör att vi vinner. Vår spelidé är kortfattat att ha kontroll över pucken, vinna kampen över hela planen och jobba så hårt vi bara kan.


De senaste matcherna har vi spelat bra hockey, inte bara resultatmässigt utan även för er som är vår publik.
Det enda vi som lag kan lova är att göra vårt bästa i bäst av tre mot Sala som kommer från en högre serie och bär så klart favoritskapet och de ska få spela riktigt bra för att vinna mot oss.
Vi har ännu inte gjort säsongens bästa matcher enligt min mening för det finns så MYCKET kunnande i detta LAG.


Varmt välkommen till vår islada den 20/2 19.30.

-  Nu ska vi göra allt så att ni ska få komma och se oss nästa tisdag i Play off 2 och att vår resa fortsätter en hockeyvecka till!
                                                                                                                                               

Ha det bäst!  Micke C

Tryout 9 feb!
2024-02-03 12:19

Tryout med Nynäs Hockey i samarbete med Nynäshamn Gymnasiums Hockey Profil – fredag 9 februari

 

Drömmer du om att spela mycket ishockey och till och med varva din träning med gymnasiestudier? På Nynäshamns gymnasium finns möjlighet till just det, oavsett vilket program du väljer att läsa.

I första hand vänder vi oss till dig, kille eller tjej, som är född 2008, men även till dig som är född 2007. Vi har erfarenhet av elever som bytt skola och boende från tidigare år och självklart hjälper vi till med mycket av det praktiska.

Du är varmt välkommen till vår tryout, vi ser fram mot att träffa dig! Du som förälder är också välkommen att delta under dagen.

 

Datum Fredag 9 februari
Tid 07.15 – ca 17.20
Plats Ishallen i Folkets hall Nynäshamn


Nedan ser du information om tider och kontaktinfo. Tveka inte att kontakta oss om det är något du undrar över!

TIDER
07:15 – 07.30 Samling - info om dagens aktiviteter
08:00 – 09:15 Lektion/ispass tillsammans med Årskurs 1, 2 och 3
10:30 – 10:50 Träff och information med rektor (föräldrar välkomna)
11:00 – 11:30 Lunch i gymnasiets matsal
13:00 – 14:00 Ispass för nya sökanden
14:30 – 15:00 Information från klubbledningen till föräldrar
15:30 Individuella samtal med elever. 

 

16.00- 17.20 Internmatch 

 

KONTAKT

Junioransvarig Peter Andersson 

0761728211

juniorer@nynashockey.se

Nyheter från våra lag
Konståkningssektionen, 21/02 12:41 
Konståkningssektionen, 29/01 20:59 
Ishockeysektionen, 24/01 20:11 
Konståkningssektionen, 18/01 22:10 
 
Sponsorer