SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Nynäshamns IF Hockey Club

Välkommen till Nynäshamns IF Hockey Club!

Nynäshamns IF grundades den 4 februari 1917. 

Ishockey spelades i föreningen redan säsongen 1944/45 och en egen sektion fick ishockeyn till säsongen 1945/46. Den 1 januari 1989 ombildas NIF till en alliansförening och de olika sektionerna inom NIF bildar egna föreningar. Det är då vi lägger till "Hockey Club" i namnet och blir Nynäshamns IF Hockey Club.

Vi är i dag den enda hockey och konståknings förening i Nynäshamns kommun med över 400 medlemmar. 

 

För oss handlar idrott om en balans mellan lekfullhet, glädje, utveckling och prestation, om positiva upplevelser i alla sammanhang.

 

Nynäshamns IF Hockey Club:s verksamhet bygger på engagerade ledare, föräldrar, spelare och medlemmar vars delaktighet grundas i kamratskap och idrottsglädje!


Vill du börja spela i Nynäshamns IF Hockey Club - klicka här!
A-laget tackar för denna säsong
2024-03-04 20:10

"Säsongen är över.

Så illa är det tyvärr, längesedan jag var så besviken av ett resultat över 3!!! Matcher….

 

För det första så är jag inte besviken över vår prestation för den är tillräckligt bra för att vinna denna matchserie, eller om jag uttrycker mig så här.. till en viss del är att jag är en dålig förlorare. 

Sitter nu på båten och vänder och vrider på vår prestation……

Fastnar vid tre punkter.

  1. Inte en chans i världen att vi skulle förlora 2 riktiga matcher i en serie bäst av tre mot Sudret.
  2. Väldigt sällan att man råkar ut får två så totalt matchavgörande domslut som vi gjort denna helg. En match får man beslut med och mot. Så är det. Men vi har två domslut som vi drabbas hårt av.. På ett sätt skönt, men på ett annat sätt förbannat tråkigt. Jag tycker inte att man ska gnälla på domslut, men man måste få reagera och jag har reagerat på målet som en linjeman dömde bort igår och idag det helt avgörande målet var offside innan det blev mål. Ibland kan man känna i ryggmärgen om det är offside och igen var det en linjeman som inte dömde denna gång. Ännu värre eller är det skönt att man inte bara gnäller för att man är dålig förlorare, utan man är så säker på att domarteamet gjort fel. Sen att videon bekräftar känslan man hade. Båda tillfällena så tas beslut på isen efter en domarkonferens mot oss , som sen med videons hjälp är bekräftar att man har rätt.
  3. Jag är så ledsen för killarnas skull då jag är 100% övertygad att vi hade blivit en obehaglig överraskning i kvalserien. Att bli bestulen på den möjligheten är surt, lika surt som jag säkert anses vara en dålig förlorare.

 

Sen vill jag ge så mycket beröm till gruppen som vuxit fram under vår resa. Det värmer i hjärtan att se utvecklingen….

 

Med tanke på att det är ett helt år framåt till man spelar hockey i mars månad. 

Vi var alla med på upplägget som togs fram.

MEN ÄR det så att vi är så snälla och lösningsfokuserade att vi bara går med på allt. Någonstans måste tävlingskommittén rannsaka sig själva. Kunde vi planerat detta bättre, nu lägga allt på oss klubbar.

  • Fan nu är jag tillbaka att vara så besviken över förlusten.
  • Hade vi vunnit så hade jag bara släppt allt så klart.

 

Tack för den här säsongen alla ni som kämpat i den sen augusti 2023. 

Stort tack till den grupp som formats på vägen.

Tack till det stöd som vuxit fram från våra supportrar under vår playoff resa.

Ha det bäst!

/ Micke C"

”Derby” i Hallen!
2024-03-01 12:23
 

”Derby” i hallen!

 

Det har alltid funnits en extra rivalitet mellan Nynäs och matcher mot gotlandslag. Många gånger en härlig inramning och jag tror inte att denna matchserie blir annorlunda….!

Jag vill först ge en kort återblick av våra matcher mot Sala,totalt 15-4 beskriver väl skillnaden mellan lagen.

 

- Men en djupare analys av matcherna så ligger det hårt arbete, bra kitt mellan våra lagdelar som i sin tur ger individen möjlighet att kliva fram på olika sätt. Kan vara ett tydligt 1:a pass, blockat skott, grymt jobb i återtagande av puck, skymning framför motståndarens mål som resulterar i att vi gör mål.
 

Vi satte inte upp någon målsättning i laget inför säsongen. Bara att vi ska spela hockey på ett sätt som tilltalar oss själva och har väldigt roligt samtidigt. Men ändå vara seriösa i vårt agerande och alltid göra det yttersta för att vinna matcher över helst 60 min. När det gick som sämst och vi förlorade en hel del i höstas fick gruppen sättas på prov mentalt.

- Resan fram till idag och den stundande helgen ger oss ytterligare chanser att prestera personbästa som grupp och individ!!
 

Nu till lördagens match och den serie som väntar oss i PO2, något annorlunda upplägg, såsom det ofta blir mot ”ön”.

Ärlighetens namn så har jag noll koll på Sudret, de har spelat i en högre serie, förlorat en massa matcher, men krigat till sig en andra chans att stanna kvar i hockeytvåan. Historiskt sett så är dessa matcher som jag skrev inledningsvis täta, fysiska och man vet att det kommer vara ett krig därute tänkte jag skriva,,,. Men med all respekt för det som händer i världen så vill jag ändra ordvalet till ”kamp”. De lag som vinner flest kamper vinner också matchserien.

 

Jag vill tacka för allt stöd som ni ger och förhoppningsvis så är denna lördagsmatch mycket lättare för våra ungdomar i föreningen att finnas på läktaren. Uppmanar alla till att ägna lördagseftermiddagen i Folkets hall och njuta av den underhållning vi ska leverera med ert stöd och på så sätt förlänga vårt hockeyspelande i några veckor till..

 

kl:15.00 lördagen 2 mars så ses vi förhoppningsvis i hallen!

Ha det bäst!

      / Micke C

Ps! Sen vill jag och laget även tacka de som bidragit till den insamling som pågår..

https://www.targetaid.com/m/f292f835ce

 

 

 

LOPPIS
2024-02-26 12:18

Har du utrustning (hockey och konståkning) som ligger och dammar där hemma - sälj det på vår loppis! 

 

Eller är du i behov av utrustning- kom och fynda på vår loppis! 

När: Söndag 10 mars

Tid: kl.13.00-15.00

Vart: Folkets Hall, Nynäshamn 

 

Försäljningsplats (är kostnadsfri) bokas via mejl: kansli@nhc.nu 

 

Ni som ska sälja

Ta med utrustning i god tid, möjlighet att ställa upp från kl.12.30. All utrustning måste ha en prislapp och du ansvarar själv för att det finns swish/QR-kod.

Digital kurs; coachande föreldraskap på teams.
2024-02-22 14:26

RF-SISU och Kim Rehnfeldt bjuder in till digital föreläsning om coachande föreldraskap Onsdag 28 februari kl 18: 00 till 20:00

 

"Det coachande föräldraskapet handlar om att släppa taget lagom mycket för att barnen ska få prova själva och inse att de själva kan. På så sätt kan de finna glädje och utvecklas på ett bra sätt. Men visste du att det varje dag finns barn som slutar att idrotta på grund av vuxnas beteende runt deras träningar och matcher? Ofta upplever inte föräldrarna att de pressar sina barn för hårt, men vart femte barn känner negativ press från föräldrar, tränare och andra vuxna.

Vi kommer bland annat att prata om:

• Vad innebär ett coachande förhållningssätt 
• Talangutveckling eller talangavveckling
• Vikten av motivation och självkänsla
• En trygg miljö för optimal utveckling

Det coachande föräldraskapet handlar också om mer än bara din roll som idrottsförälder och förhoppningsvis får du inspiration för föräldraskapet i stort."


Följ länken till IdrotOnline för att anmäla dig till kursen:
Anmälan 

Nyheter från våra lag
Konståkningssektionen, 27/02 21:45 
Konståkningssektionen, 27/02 21:39 
Konståkningssektionen, 21/02 12:41 
Konståkningssektionen, 29/01 20:59 
 
Sponsorer