SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Nynäshamns IF Hockey Club

Välkommen till Nynäshamns IF Hockey Club!

Nynäshamns IF grundades den 4 februari 1917. 

Ishockey spelades i föreningen redan säsongen 1944/45 och en egen sektion fick ishockeyn till säsongen 1945/46. Den 1 januari 1989 ombildas NIF till en alliansförening och de olika sektionerna inom NIF bildar egna föreningar. Det är då vi lägger till "Hockey Club" i namnet och blir Nynäshamns IF Hockey Club.

Vi är i dag den enda hockey och konståknings förening i Nynäshamns kommun med över 400 medlemmar. 

 

För oss handlar idrott om en balans mellan lekfullhet, glädje, utveckling och prestation, om positiva upplevelser i alla sammanhang.

 

Nynäshamns IF Hockey Club:s verksamhet bygger på engagerade ledare, föräldrar, spelare och medlemmar vars delaktighet grundas i kamratskap och idrottsglädje!


Vill du börja spela i Nynäshamns IF Hockey Club - klicka här!
Rivstarta säsongen med fem dagar fullpackade med ishockey!
2024-04-23 12:57

Det blir mycket skridskoåkning och klubbteknik men även fokus på hur man är en bra lagkamrat.

 

Lägret pågår vecka 32, 5-9 augusti och är öppen för flickor och pojkar U9-U16.

 

Anmälan öppnar i början av maj. 

Playoff för våra Juniorer!
2024-03-07 20:17

J18 säsongen 22/23
Vet inte riktigt vart man ska börja om jag ska vara ärlig. Vi drar tillbaka tiden lite till säsongen 22/23. Säsongen 22/23 var min första säsong som tränare tillsammans med min tränar kollega Amadeus som också gjorde sin första säsong och per som har några år på nacken som tränare. Vi hade ett lag på 18 spelare och 3 målvakter. Vi tog över ett lag som var splittrat och som inte hade haft en spel plan säsongen innan. Ska jag vara rak och ärlig, när vi spelade vår första tränings match förlorade vi 5-1 vi fick röra pucken i 7minuter av 60min och blev rent ut sagt överkörda. Nog om det från den första träningsmatchen till den sista serie matchen så hade vi gått från att slänga iväg pucken varje gång vi fick den till att behandla pucken och jobba som ett lag och förstå vad hockey handlar om. Vi slutar på en 7 plats i allettan. En rolig och lärorik säsong och man kunde inte vänta tills nästa säsong skulle dra igång. 

 

Säsongen 23/24 
Säsongsstarten var väll inte den bästa. Jag och Amadeus hade tänkt oss något helt annat när vi klev på isen i augusti. Med 6 starka spelare stod vi där och inväntade dom sista 4 spelarna som skulle anlända veckan efter. Efter första träningsmatchen hade vi åkt på 1 långtidsskada och 2 spelare som lämnat. 

 

Seriestart: 
Första serien som man spelar innan jul hade vi ett mål som lag att gå till allettan. Men det visste vi nog ganska snabbt att det skulle bli en utmaning då vi ställde upp med 7st spelare i första seriematchen. Oturligt nog lämnade 2st spelare till efter denna match och vi var nu nere på 5 spelare och 3 målvakter. Som ni förstår fick jag och Amadeus och styrelsen sätta oss ner och prata hur vi skulle lösa detta. Vi kom fram till att vi skulle ge detta 1v till annars måste vi lägga ner j18 för denna säsong. Veckan efter stod vi 20.00 torsdag kväll i ett derby mot Haninge med 8 spelare därav 2 styckna 08:or som gjorde sin förstaJ18 match och vi vinner med 3-2.  Säsongen var fortfarande vid liv. Inte den optimala starten man vill ha som ett lag i första serien men vi överlevde första serien och gör det bra med förutsättningarna. 

 

Fortsättningsserien:
Efter juluppehållet samlades laget igen och nytillskott hade kommit så lite förstärkning hade vi fått in. Vi snackade igenom och målet för denna serien var TOP 3 och TOP 3 innebär PLAYOFF!!. Som många tränare säger, efter jul ska vi vara bäst. Det var vi också iallafall i mina ögon😉. Vi gör en otroligt bra serie där vi följer spelplanen mestadels rakt igenom serien. Vi förlorar 1 match på full tid. Annars tar vi poäng varje match mot lag som har 15-20 utespelare medans vi har kört på utan gnäll med våra 10st spelare. Det blev en 3:de plats 

 

Tränar ord: 
Som jag säger till mina grabbar. Livet är inte en dans på rosor. Det kommer inte vara rakt fram hela tiden. Motgångar kommer komma och det är hur vi tacklar det som gör oss till den vi är. Och motgångar har vi verkligen fått känna på denna säsong.  Men varför vi har lyckats ta oss till ett playoff med 7-10 spelare tror jag är för att vi har en kravbild och att vi har accepterat att det bara är vi 10 och vi får utgå ifrån det. Efter förluster har vi inte tyckt synd om oss själva för att vi är för få spelare. Vi har varit lika besviken för förlusten som vi skulle vara om vi hade 20 utespelare då oddsen är lika. 110% jobb varje byte och varje träning. Focus varje byte och varje träning kommer man långt på. Och det viktigaste av allt att vilja vinna oavsett odds. Medans våra motståndare jagar pucken och försöker trötta ut oss spelar vi hockey med våra huvuden och har Disciplin. 

 

Från att vara nära på att lägga ner laget tills att stå här idag i ett playoff är för mig en 1:a plats. grabbarna har aldrig tvekat aldrig givit upp. Dom har bara tuggat på även fast det har gjort ont och man har varit trött. 
Men i slutet av dagen handlar det ändå om att utbilda spelare och människor och denna säsong har varit den bästa utbildningen för dessa grabbar. Jag hoppas att grabbarna nån gång i livet ser tillbaka på denna säsong och använder detta som en drivkraft i sin karriär och privata liv när det är tufft. Att ingenting är omöjligt oavsett förutsättningar. 

 

Matrialare: 
Max Lundsten killen som varit den viktigaste pusselbiten förutom spelarna. Ingen matris inget lag!!. Gjort allt för grabbarna kämpar och sliter med att slipa skridskor,bära väskor,vattenflaskor,period snacks och mycket mer. Alltid ett leende på läpparna och sånna gillar man att jobba med🤝.


PLAYOFF
Nu till det roliga. Alla får inte chansen att få spela ett slutspel i sin karriär. Vi kommer göra allt i vår makt för att visa att vi är här för att vinna och ge oss en bra förutsättning inför nästa säsong. 

3 matcher kvar på denna säsong som även är dom viktigaste matcherna. Så denna säsong är inte över en. 

 

14/3 spelar vi vår första match i playoff vad vi vet i nuläget är att det är ett lag från Allettan så det kommer bli tuffa matcher. Jag hoppas att vi ses där och att ni vill ge grabbarna det bästa stödet dom kan få. Vi har tagit oss hit och vi är här för att vinna finns inget annat!!!
 

Med vänliga hälsningar,

Alfons Grahn

Huvudtränare Nynäs Hockey J18

A-laget tackar för denna säsong
2024-03-04 20:10

"Säsongen är över.

Så illa är det tyvärr, längesedan jag var så besviken av ett resultat över 3!!! Matcher….

 

För det första så är jag inte besviken över vår prestation för den är tillräckligt bra för att vinna denna matchserie, eller om jag uttrycker mig så här.. till en viss del är att jag är en dålig förlorare. 

Sitter nu på båten och vänder och vrider på vår prestation……

Fastnar vid tre punkter.

  1. Inte en chans i världen att vi skulle förlora 2 riktiga matcher i en serie bäst av tre mot Sudret.
  2. Väldigt sällan att man råkar ut får två så totalt matchavgörande domslut som vi gjort denna helg. En match får man beslut med och mot. Så är det. Men vi har två domslut som vi drabbas hårt av.. På ett sätt skönt, men på ett annat sätt förbannat tråkigt. Jag tycker inte att man ska gnälla på domslut, men man måste få reagera och jag har reagerat på målet som en linjeman dömde bort igår och idag det helt avgörande målet var offside innan det blev mål. Ibland kan man känna i ryggmärgen om det är offside och igen var det en linjeman som inte dömde denna gång. Ännu värre eller är det skönt att man inte bara gnäller för att man är dålig förlorare, utan man är så säker på att domarteamet gjort fel. Sen att videon bekräftar känslan man hade. Båda tillfällena så tas beslut på isen efter en domarkonferens mot oss , som sen med videons hjälp är bekräftar att man har rätt.
  3. Jag är så ledsen för killarnas skull då jag är 100% övertygad att vi hade blivit en obehaglig överraskning i kvalserien. Att bli bestulen på den möjligheten är surt, lika surt som jag säkert anses vara en dålig förlorare.

 

Sen vill jag ge så mycket beröm till gruppen som vuxit fram under vår resa. Det värmer i hjärtan att se utvecklingen….

 

Med tanke på att det är ett helt år framåt till man spelar hockey i mars månad. 

Vi var alla med på upplägget som togs fram.

MEN ÄR det så att vi är så snälla och lösningsfokuserade att vi bara går med på allt. Någonstans måste tävlingskommittén rannsaka sig själva. Kunde vi planerat detta bättre, nu lägga allt på oss klubbar.

  • Fan nu är jag tillbaka att vara så besviken över förlusten.
  • Hade vi vunnit så hade jag bara släppt allt så klart.

 

Tack för den här säsongen alla ni som kämpat i den sen augusti 2023. 

Stort tack till den grupp som formats på vägen.

Tack till det stöd som vuxit fram från våra supportrar under vår playoff resa.

Ha det bäst!

/ Micke C"

”Derby” i Hallen!
2024-03-01 12:23
 

”Derby” i hallen!

 

Det har alltid funnits en extra rivalitet mellan Nynäs och matcher mot gotlandslag. Många gånger en härlig inramning och jag tror inte att denna matchserie blir annorlunda….!

Jag vill först ge en kort återblick av våra matcher mot Sala,totalt 15-4 beskriver väl skillnaden mellan lagen.

 

- Men en djupare analys av matcherna så ligger det hårt arbete, bra kitt mellan våra lagdelar som i sin tur ger individen möjlighet att kliva fram på olika sätt. Kan vara ett tydligt 1:a pass, blockat skott, grymt jobb i återtagande av puck, skymning framför motståndarens mål som resulterar i att vi gör mål.
 

Vi satte inte upp någon målsättning i laget inför säsongen. Bara att vi ska spela hockey på ett sätt som tilltalar oss själva och har väldigt roligt samtidigt. Men ändå vara seriösa i vårt agerande och alltid göra det yttersta för att vinna matcher över helst 60 min. När det gick som sämst och vi förlorade en hel del i höstas fick gruppen sättas på prov mentalt.

- Resan fram till idag och den stundande helgen ger oss ytterligare chanser att prestera personbästa som grupp och individ!!
 

Nu till lördagens match och den serie som väntar oss i PO2, något annorlunda upplägg, såsom det ofta blir mot ”ön”.

Ärlighetens namn så har jag noll koll på Sudret, de har spelat i en högre serie, förlorat en massa matcher, men krigat till sig en andra chans att stanna kvar i hockeytvåan. Historiskt sett så är dessa matcher som jag skrev inledningsvis täta, fysiska och man vet att det kommer vara ett krig därute tänkte jag skriva,,,. Men med all respekt för det som händer i världen så vill jag ändra ordvalet till ”kamp”. De lag som vinner flest kamper vinner också matchserien.

 

Jag vill tacka för allt stöd som ni ger och förhoppningsvis så är denna lördagsmatch mycket lättare för våra ungdomar i föreningen att finnas på läktaren. Uppmanar alla till att ägna lördagseftermiddagen i Folkets hall och njuta av den underhållning vi ska leverera med ert stöd och på så sätt förlänga vårt hockeyspelande i några veckor till..

 

kl:15.00 lördagen 2 mars så ses vi förhoppningsvis i hallen!

Ha det bäst!

      / Micke C

Ps! Sen vill jag och laget även tacka de som bidragit till den insamling som pågår..

https://www.targetaid.com/m/f292f835ce

 

 

 

Nyheter från våra lag
Hockeyskolan, 05/04 08:46 
Konståkningssektionen, 09/03 22:38 
Konståkningssektionen, 27/02 21:45 
Konståkningssektionen, 27/02 21:39 
Konståkningssektionen, 21/02 12:41 
 
Sponsorer