Nynäs Hockey Summer Week 2022 Anmälan öppen
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Nynäshamns IF Hockey Club

Nynäs Hockeygymnasium

Studera på Nynäshamns Gymnasium - och bli en än bättre hockeyspelare!

 

Spelare födda år 2006-2004 (killar och tjejer) får nu chansen att kombinera högklassig gymnasiestudier med sin elitsatsning på ishockey. Det spelar ingen roll vilken klubb du spelar i idag, alla hockeyspelare är välkomna att söka.

 

Isträningarna som ingår i gymnasiestudierna kommer att vara 2-3 gånger i veckan under ledning av Robert Spath. (Huvudtränare NHC A-lag)

 

Träningarna kommer att ske på dagtid i Folkets Hall i Nynäshamn. Skolans ordinarie undervisning är anpassad och schemalagd hockeyutbildning sker på dagtid.

 

På träningarna ligger fokus på individuell teknisk och taktisk utveckling. Viss individuell fysisk träning med fokus på smidighet, koordination och styrka förekommer också. På kvällen tränar man med Nynäshamns Juniorlag och använder sina individuella färdigheter för att maximalt utveckla sin potential som hockeyspelare i ett lagsammanhang.

 

Sedan läsåret 2008/2009 driver Nynäshamns kommun och gymnasieskola i samarbete med Nynäs Hockey ett hockeygymnasium. 
På Nynäshamns hockeygymnasium får du möjlighet att utveckla dig som hockeyspelare i kombination med gymnasiestudier under 3 år.

Använd länkarna i meny raden ovan för att få mer information om oss, boende och kommun.

 
 

Att gå på hockeygymnasium och att kunna välja mellan gymnasiets alla olika program är något unikt.  

LIP innebär att vi samarbetar med Svenska Ishockeyförbundet. Vi har tillgång till samma utbildningsmaterial som elithockeygymnasierna har. 

 

LIP är även öppet för övriga program och inriktningar från och med årskurs 2. (Aktuellt för spelare födda 2005 och 2004 från och med hösten 2021)

Ishockeyverksamheten

Detaljer är viktigt i hockey, därför innehåller gymnasieträningarna nästintill uteslutande individuell träning med fokus på individen och feedback ges på individuella prestationer. För att göra innehållet så stimulerande, utvecklande och innehållsrikt som möjligt så tillämpas periodisering som träningsform. 


För det mesta veckovis. Tränar vi målskytte så gör vi det i liknande form under en vecka, för att nästa vecka jobba med ett annat tema.

Grundbultarna i utbildningen är:

  • Spelförståelse
  • Individuell teknik
  • Individuell taktik
  • Spel i små enheter
Tryouts inför valet till Gymnasiet 22/23

Vi kommer under säsongen ha 2-3 tryouts inför gymnasievalet 2022

Tryout 1
27/11 Anmälan stängd

Tryout 2
14/1 Anmälan stängd 

Tryout 3 
Genomförs 25 mars
Länk till gymnasiets anmälan

Gymnasieskolan
På Nynäshamns gymnasium får du förutsättningar att kunna gå ut i arbetslivet direkt eller läsa vidare vid universitet och högskola både i Sverige och internationellt. Vi arbetar för att du ska nå högre än vad du trodde var möjligt. Med stöd av hjälpsamma lärare kommer du att kunna vara dig själv. Våra lärare möter dig på din nivå och stimulerar dig i din utveckling.

Vi erbjuder dig en lugn och rymlig miljö där du har nära till alla och du kommer att vara med och bidra till vår starka skolkultur med framåtvilja. Vi tar reda på vilken skolsituation som passar bäst för dig och gör de anpassningar i undervisningen som du behöver för att ta en gymnasieexamen med de kunskaper, förmågor och betyg som du siktar mot
Varför ska du välja Nynäs hockeygymnasium?
  • Du får spela hockey i en etablerad klubb med certifierade tränare.
  • Du får över 100 timmar extra hockeyträning per läsår.
  • LIP-inriktning som är godkänd av ishockeyförbundet.
  • Samma utbildningsmaterial som NIU.
  • Välkända gymnasier med behöriga lärare.
  • Gångavstånd boende- skola - ishall.
 

Följ oss

Huvud Sponsorer
Sponsorer
Samarbetspartners