SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Nynäshamns IF Konståkning
Konståkning

Välkommen till Nynäshamns Konståkning
Nynäshamns Konståkning är en egen sektion inom Nynäshamns IF HC. Här på hemsidan hittar du mer information om vår verksamhet.
Sista veckorna på säsongen
2021-04-25 19:15

Nästa vecka, v.17 är sista veckan med isträning. Vår huvudtränare, Jenny Lodin, är gravid och tillhör därmed en riskgrupp för covid-19. Hon har därför redan avslutat säsongen som tränare och vi önskar henne lycka till med bebisen som är beräknad i augusti. Styrelsen jobbar med att rektytera en ny huvudtränare när Jenny är mammaledig. Känner ni någon lämplig kandidat kan ni höra av er till styrelsen: styrelsen.konstakning@nhc.nu. På tisdag 27/4 kommer Jenny till ishallen för att träffa alla åkare och vi bjuder på fika (bulle och festis) som lite avslutning. Alla grupper fikar efter avslutad träning. Vid fint väder fikar vi utomhus annars i skottrampen (vita huset mellan ishallen och fotbollsplanen). Det kommer även finnas möjlighet att köpa Leo-märken, 50kr/st, betalning via swish eller kontant. Från och med v.18 kör vi fys utomhus på Kvarnängen för alla konståkningsgrupper. Kallelser kommer som vanligt via mail och det är viktigt att svara så att tränarna vet hur många åkare som kommer. I maj har vi slagit ihop grupperna och kallar dem, Eftersäsong Grupp 1, 2 och 3. Grupp 1 - åkarna från Röd, Svart och Rosa grupp, Grupp 2 - åkarna i Lila, Turkos och de åkare från blå/gul som klarat tävlingstestet. Grupp 3 - åkarna i Konståkningsskolan, Gul och Blå (förutom de som klarat tävlingstestet). Anledningen till denna indelning är att få ungefär lika många åkare i varje eftersäsongsgrupp. Fysträning för Grupp 1 på tisdagar kl.18.00-19.00 och onsdagar kl.19.30-20.30, Grupp 2 tränar på onsdagar kl.18.30-19.30 och Grupp 3 på tisdagar kl.17.00-18.00. Dagarna och tiderna är anpassade efter när tränarna är tillgängliga. Baletten/dansen fortsätter även i maj för de åkare som haft dans i april.

Eftersäsong
2021-04-04 10:06

Nu har vi gått in i april månad och eftersäsongen har smugit igång med is/fys för några av våra grupper i torsdags. Kallelser till träningar för hela april har gått ut till samtliga grupper. Alla grupper har fått mindre is än under huvudsäsongen eftersom vi inte har lika många timmar is i april. Några grupper har även ändrade träningsdagar eftersom ishallen har begränade öppettider och flera av de dagar vi brukar ha is är ishallen helt stängd. Baletten startar söndag den 4/4 i Viahallen för alla tävlingsåkare (långt hår ska vara uppsatt och det går bra att dansa barfota eller i strumpor). Kom ihåg stanna hemma vid minsta symptom, håll avstånd och tvätta händerna ofta.

 

Trevlig påsk!

Information om träningar i april och maj
2021-03-21 13:35

Nu är det klart med kommunen att ishallen kommer hålla öppet även under april månad men med begränsade öppettider. Normalt sätt så stänger Folketshall den sista mars och vi brukar ha eftersäsong för de som önskar delta i någon ishall i Haninge kommun till en extra kostnad. Vi är väldigt glada för att kunna erbjuda isträning och fys i april till alla våra konståkningsgrupper (utom Skridsksskolan som har avslutning den 27/3). Eftersäsongen ingår i år i deltagaravgifterna för säsongen 2020-21 eftersom det pga Covid-19 och de rådande restriktionerna varit färre träningstillfällen än vanligt. De kommer även bli balett för de grupper där det skulle ingått i huvudsäsongen (Lila, Turkos, Röd, Rosa och Svart). Vi håller just nu på och planerar för fullt och vi återkommer med mer information samt schema inom kort. Det vi vet är att vi kommer ha färre istimmar i april än under huvudsäsongen och det kommer bli lite ändringar på dagar och tider eftersom ishallen har stängt på fredagar och söndagar samt kortare öppetider de övriga dagarna. Det kommer även vara fys för samtliga grupper i maj månad.

Nya restriktioner
2021-02-08 20:25
Från och med v.6 får även äldre ungdomar födda 2002 och senare börja träna is inomhus igen. Välkomna tillbaka! Det är även nya restriktioner angående max antalet besökare i ishallen. Det har höjts till 50 personer istället för 25. Men det är fortfarande bara åkare och tränare/ledare som får vistas i ishallen, inga föräldrar, syskon eller kompisar. De nya restriktionerna gör att vi kan lägga ett istidsschema utan 20 minuters paus mellan ispassen. För att kunna bedriva träning så smittsäkert som möjligt kommer ingången närmast Kvarnängshallen öppnas upp. Läktaren kommer delas i två delar (max 25 åkare på varje del). Den träningsgrupp som använder läktardelen närmast idrottshallen för ombyte använder rinkporten i södra delen av ishallen för att beträda och lämna isen. Den träningsgrupp som byter om på läktaren närmast omklädningsrummen använder rinkporten i norra delen (den vanliga) för att gå av och på isen. När man kommer till ishallen behöver man således ha koll på vilken ingång man ska använda för dagen. På kallelserna i Sportadmin står det vilken ingång som gäller för respektive grupp, ingång närmast idrottsalen (nödutgången) eller ingång vid cafeterian (övre entrén). Omklädningsrummen och cafeterian är fortsatt stängda. I övrigt gäller tidigare rekommendationer: hålla avstånd, tvätta händerna, inte dela vattenflaska och stanna hemma om man är sjuk.
Nyheter från våra grupper
Konståkningsskolan, 04/09 11:16 
Nyheter från föreningen
 

Följ oss

Huvud Sponsorer
Sponsorer
Samarbetspartners