SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Nynäshamns IF Konståkning
Konståkning

Konståkning
Foto: @idrottsfoto #idrottsfoto

Nästa steg att ta efter skridskoskolan är att börja i en konståkningsgrupp.

 

Tränarna delar in barnen i de grupper de finner lämpliga efter åkarnas kunskap. Vid behov kan ett gruppbyte erbjudas mellan terminer av ansvarig tränare. Detta alltid i samråd med förälder och åkare.

 

Konståkning är en individuell sport och alla utvecklas olika. Det är därför viktigt att åkarna tränar på sin nivå. Grupperna är främst indelade efter nivå och i alla våra grupper tränar åkare i olika åldrar tillsammans.

 

Våra åkare använder hjälm tills man klarat klarat tävlingstestet (Svenska konståkningsförbundets rekommendation). Äldre åkare kan tillåtas att ta av sig hjälmen tidigare, efter märke 8. Beslut om detta tas av tränare i samråd med förälder och beror på barnets ålder, mognad, balans och koordination. När man fått klartecken att ta av hjälmen är huvudskydd obligatoriskt tills man är ungdom 13B, men vi ser gärna att åkarna fortsätter använda huvudskyddet längre och vid träning av nya och svårare moment.

 

Våra konståkningsgrupper säsongen 2023-2024

 

Konståkningsskolan- nybörjargrupp i åldern 5-12 år som tränar på Leo märkena 1-2. Tränar 2h is/veckan.

 

Brungrupp- fortsättningsgrupp med åkare i åldern 6-12 år som tränar på Leo märkena 3-4. Tränar 2h is+1h fys/veckan.

 

Rosagrupp- fortsättningsgrupp med åkare i åldern 7-12 år som tränar på de sista Leo märkena 7-8 och tävlingstestet för att kunna börja tävla. Tränar 3h is+1h fys/veckan.

 

Lilagrupp - C-åkare (tävlingsåkare) i åldern 7-13 år. Tränar 4h is+2h fys+ 1h dans/veckan.

 

Gröngrupp- C-åkare (tävlingsåkare) i åldern 10-15 år. Tränar för att i framtiden bli B-åkare. Tränar 6h is+2h fys+ dans/veckan.

 

Rödgrupp- B-åkare och C-åkare (med ambition att bli B-åkare) i åldern 12-17 år. Tränar 7h is+3h fys+ dans/veckan.

 

Svartgrupp- A-åkare och B-åkare (med ambition att bli A-åkare) i åldern 14-18 år. Tränar 7h is+3h fys+ dans+ 2h morgonträning/veckan

 

Vuxengruppen- vuxna åkare som är nybörjare eller tränat några terminer. Tränar 2h is/veckan.

 

Sportgruppen- åkare som tidigare åkt i tränings/ tävlingsgrupp och nu vill hobbyåka. Tränar 1h is/veckan.

 
Sponsorer