SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Nynäshamns IF Konståkning
Konståkning

Tävlingsåkare

För att börja tävla i Nynäshamns konståkningsklubb krävs att man klarat tävlingstestet .

 

När man klarat tävlingstestet och tränarna anser att man är redo att börja tävla får åkaren ett tävlingsprogram och musik. Det är någon av tränarna som gör programmet och man kan själv inte välja vilken tränare som ska göra koregrafin. Programmet tränas sedan in på isen och det är åkarens ansvar att komma ihåg koreografin. Ett tips är att filma programmet när det är klart. Tränarna hjälper till med vilken musik som passar åkaren, åkaren får gärna komma med egna förslag men det är huvudtränarna som i slutändan bestämer låtvalet. Tävlingsprogramet har åkaren sedan i två år. Musiken klipps av Julia och Viktor Sommar. När man fått musiken klippt behöver man själv bränna den på en CD-skiva. Skivan tas sedan med på tävlingarna (som reserv ifall den digitala uppspelningen inte fungerar, den digitala musiken följer automatiskt med åkaren genom anmälningssystemet IndTA). På vissa tävlingar vill de ha reservmusiken på USB minne eller att man har musiken nedladdad på sin telefon (står på inbjudan).

 

Priset på program/musik för säsongen 2022-20223 är följande:

- C-åkare 500kr för ett program

 

- B-åkare 800kr för ett program

 

- C-program som görs om till B-program 300kr

 

- Klippning av musik 300kr (alla längder)

 

- Förlängning av musik 150kr

 

Programmet åks till musik och ska beroende på testnivån innehålla vissa moment och svårighetsgrader.

Testnivån visar om åkaren är C, B eller A åkare och åldern delar in åkarna i kategorierna Minior ( -11år), Ungdom (11-15år), Junior (15-19år) och därefter Senior.

Åkare (och förälder) blir erbjudna att delta på ett antal tävlingar per säsong och avgör själva hur många av dessa man vill åka på. Tävlingsansvarig i föreningen anmäler till tävlingar och test. Alla åkare som ska tävla eller testa måste ha en tävlingslicens. Avgiften för licensen är 350kr per åkare och betalas av föreningen. I licensen ingår en olycksfallsförsäkring hos Folksam som gäller under träningar, tävlingar och test samt vid resa till och från dessa. Anmälningsavgiften till tävlingar ingår inte i terminsavgiften utan hanteras utöver enligt nedan.

 

Tävlingsavgift  säsongen 2022-2023:

Stjärntävlingar: anmälningsavgift 360kr
Klubbtävlingar: anmälningsavgift (åkare med ett program) 465kr och 685kr (för åkare med två program).

Tränararvode tillkommer med 200kr per tävling.

Anmälningsavgift plus tränararvode faktureras av föreningen.

 
 
Att tänka på vid tävling

Startordningen lottas kvällen innan tävlingen (för stjärntävlingar ibland på torsdagen) och publiceras på arrangörens hemsida. Åkaren ansvarar själv för att ta reda på sin starttid. Kom i god tid innan åkarens planerade starttid, ca 1- 1,5 timme. Inskrivning sker på  anvisad plats vid ankomst till ishallen, reservskivan lämnas till tränaren. Om tränaren är upptagen med en annan åkare när du kommer, säg till att du kommit. Vid tävling gäller liksom vid träning att föräldrarna befinner sig på läktaren. Under pågående tävling är det bara åkare och tränare som vistas i omklädningsrum och nere vid isen. Tränaren har ansvaret för åkarna från det att de börjar värma upp till dess att de har tävlat färdigt.

Att ta med:

  • Skridskor och skydd
  • Tävlingsdräkt (eventuellt en reserv dräkt)
  • Tävlingsstrumpbyxor - reservstrumpbyxor
  • Programmusik - medtag alltid en CD skiva i reserv, ett USB minne med musiken eller mobiltelfon med musiken nedladdad (varierar från tävling till tävling) och det står i inbjudan hur tävlingen hanterar reservmusiken.
  • Gymnastikskor (att värma upp i)
  • Vattenflaska
  • Hopprep
  • Klubbfleece, träningstights, linne eller t-shirt och strumpor
  • ev smink, hårspray, hårborste, hårnålar, tofsar etc.

Ibland kan det bli rätt lång väntetid på tävlingar. Ha med något att äta och/eller pengar. Godisförbud råder tills man tävlat färdigt för dagen. Ta med varma överdragskläder, vi kommer att tillbringa dagen i en kall ishall. Passa på att stanna och heja på era klubbkompisar så blir tävlingsdagen roligare. Tänk på att du representerar Nynäshamns IF Konståkning när du är på tävling. För att hålla kostnaderna nere bör medföljande tränare erbjudas plast i någon av åkarnas bilar.

 

Följ oss

Huvud Sponsorer
Sponsorer
Samarbetspartners