SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Nynäshamns IF Konståkning
Konståkning

Tävlingsåkare

För att börja tävla i Nynäshamns konståkningsklubb krävs att man klarat tävlingstestet .

 

När man klarat tävlingstestet och tränaren anser att man är redo att börja tävla får åkaren ett tävlingsprogram och musik. Det är tränarna som gör programmen och man kan själv inte välja vilken tränare som ska göra programmet. Programmet tränas in på isen och det är sedan åkarens ansvar att komma ihåg koreografin. Ett tips är att filma programmet när det är klart. Tränarna hjälper gärna till med förslag på vilken musik som passar åkaren. Musiken klipps av Julia Sommer. När man fått musiken klippt behöver man själv bränna den på en CD-skiva. Skivan tas sedan med på tävlingar (som reserv musik ifall den digitala uppspelningen inte fungerar).

 

Priset på program/musik för säsongen 2021-2022 är följande:

- C-åkare 400kr för program +110kr för musik

 

- B-åkare 700kr för program +110kr för musik

 

- C-program som görs om till B-program 300kr

 

Programmet åks till musik och ska beroende på testnivån innehålla vissa moment och svårighetsgrader.

Testnivån visar om åkaren är C, B eller A åkare och åldern delar in åkarna i kategorierna Minior ( -11år), Ungdom (11-15år), Junior (15-19år) och därefter Senior.

Åkare (och förälder) blir erbjudna att delta på ett antal tävlingar per säsong och avgör själva hur många av dessa man vill åka på. Tävlingsansvarig i föreningen anmäler till tävlingar och test. Alla åkare som ska tävla eller testa måste ha en tävlingslicens. Avgiften för licensen är 350kr per åkare och betalas av föreningen. I licensen ingår en olycksfallsförsäkring hos Folksam som gäller under träningar, tävlingar och test samt vid resa till och från dessa.

Övriga tävlingsavgifter ingår inte i terminsavgiften utan hanteras utöver enligt nedan.

 

För säsongen 2021-2022:

Stjärntävlingar: anmälningsavgift 360kr
Klubbtävlingar: anmälningsavgift (åkare med ett program) 465kr och 685kr (för åkare med två program).

Tränararvode tillkommer med 200kr per tävling.

Anmälningsavgift plus tränararvode faktureras av föreningen.

 
 
Att tänka på vid tävling

Startordningen lottas kvällen innan tävlingen (för stjärntävlingar ibland på torsdagen) och publiceras på arrangörens hemsida. Åkaren ansvarar själv för att ta reda på sin starttid. Kom i god tid innan åkarens planerade starttid, ca 1- 1,5 timme. Inskrivning sker på  anvisad plats vid ankomst till ishallen, reservskivan lämnas till tränaren. Om tränaren är upptagen med en annan åkare när du kommer, säg till att du kommit. Vid tävling gäller liksom vid träning att föräldrarna i möjligaste mån befinner sig på läktaren. Under pågående tävling är det bara åkare och tränare som vistas i omklädningsrum och nere vid isen. Tränaren har ansvaret för åkarna från det att de börjar värma upp till dess att de har tävlat färdigt.

Att ta med:

  • Skridskor och skydd
  • Tävlingsdräkt (eventuellt en reserv dräkt)
  • Tävlingsstrumpbyxor - reservstrumpbyxor
  • Programmusik - medtag alltid en extraskiva
  • Gymnastikskor
  • Vattenflaska och hopprep
  • Klubbfleece, träningstights, överdragsbyxor och strumpor
  • ev smink, hårspray, hårborste, hårnålar, tofsar etc.

Ibland kan det bli rätt lång väntetid på tävlingar. Ha med något att äta och/eller pengar. Godisförbud råder tills man tävlat färdigt för dagen. Ta med varma överdragskläder, vi kommer att tillbringa dagen i en kall ishall. Passa på att stanna och heja på era klubbkompisar så blir tävlingsdagen roligare. Tänk på att du representerar Nynäshamns IF Konståkning när du är på tävling. För att hålla kostnaderna nere bör medföljande tränare erbjudas plast i någon av åkarnas bilar.

Felicia Bergemalm
 
Maja Scot
 
Malin Sten
 
 

Följ oss

Huvud Sponsorer
Sponsorer
Samarbetspartners