SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Nynäshamns IF Konståkning
Konståkning

Tester

När en åkare klarat alla Leomärkena är det dags att börja träna på tävlingstestet efter tävlingstestet följer fler tester (se nedan).

Det är tränarna som avgör när en åkare är redo att testa. Tränarna meddelar testansvarig i föreningen som letar efter lämpligt test och sedan anmäler de åkare som ska testa. Kostnaden på 200-300kr per test betalas av åkaren själv. Oftast betalar man kontant eller med Swish på plats. Det är domarna på testet som avgör om åkare klarat testet eller inte. Tävlingstestet får bedömas av föreningens egna tränare med lägst steg 2B utbildning under ordinarie träningstillfällen. Tävlingstestet kostar 250kr och betalas via faktura när åkaren klarat testet.


Alla åkare som ska testa behöver ett testkort (fås av testansvarig eller huvudtränaren). Testkortet är personligt och bör efter testet förvaras som en värdhandling (förlorar man sitt testkort kan man tvingas göra om alla klarade test). Föreningen planerar att delta på 1-2 test per termin och för att hålla kostnaderna nere anmäler vi i möjligaste mån alltid flera åkare till samma test.


Svenska konståkningsförbundets testsystem syftar till:

  • att tidigt utveckla grundläggande skridskokteknik
  • att bygga upp åkarnas teknik i lagom takt
  • att kvalitetssäkra åkarnas teknik
  • att kvalificera åkarna för tävlingar


Testsystemet består av två delar, basictest (1-4) och friåkningstest (1-7) samt tävlingstest. Basictesterna innehåller moment som skridskoteknik, bågar, skär och vändningar. Friåkningstesterna bestå av elementen hopp och piruetter i olika svårighetsgrader.


Här kan ni läsa information om hela testsystemet

 
Sponsorer